miercuri, 3 februarie 2010

Orasul





Baia Mare este centrul administrativ al judetului Maramures, localizat in partea de nord-vest a Romaniei . Cu o populatie de 510 000 de locuitori , judetul Maramures reprezinta una dintre cele mai intinse zone populate din partea de vest a tarii. Judetul are o suprafata totala de 6 304 m2 si se invecineaza la est cu Suceva , la sud-est cu Bistrita Nasaud, la sud cu Salaj si Cluj si in vest cu Satu Mare. Zona de nord este delimitata de granita cu Ucraina.

Baia Mare este localizata in partea de vest a tarii pe cursul mijlociu al raului Sasar. Orasul Baia Mare este cel mai populat dintre toate orasele din partea de nord a Romaniei (Satu Mare, Suceava si Botosani) cu o populatie de 150.000 de locuitori si aproximativ 20.000 de locuitori in zonele populate din jurul orasului.

In prezent cele mai dezvoltat segmente economice sunt: serviciile, agricultura, exploatarea si prelucrarea lemnului si constructiile.





Baia Mare si regiunea Maramuresului este de asemeni o zona turistica dezvoltata oferind numeroase punce de atractie atat pe timpul verii cat si iarna. Acestea includ lacuri, partii de ski , asezamintele rurale , si cea mai mare concentratie de monumente Unesco.



www.baiamarecity.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Blogul s-a mutat!

Veti fi redirectionat la noua adresa a blogului in cateva secunde. Daca ceva nu e in regula vizitati
http://mallfan.blogspot.com